Pelastakaa Lapset järjestää tukihenkilö-, sporttikummi ja lomakotitoimintaa Jyväskylän alueella

Toiminnan tavoitteena on auttaa lapsiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa. Joskus työn ja perheen yhteensovittaminen ja lähiverkoston puute voivat aiheuttaa tilanteita, joissa vapaaehtoisen antamalla tuella on suuri merkitys. Vapaaehtoinen on koulutettu aikuinen, joka antaa lapselle yksilöllistä huomiota ja aikaa.

Tavoitteemme on, että mahdollisimman moni lapsi saisi tarvitsemaansa tukea, olipa se tukihenkilö, sporttikummi tai lomakoti!

Sporttikummi kannustaa lapsia ja nuoria mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen vapaaehtoisen Sporttikummin kanssa. Sporttikummiin kanssa lapsi voi tutustua uusiin lajeihin, saada kipinän liikuntaharrastuksen aloittamiseen sekä saada jakamatonta huomiota vapaaehtoiselta aikuiselta.  Toiminta on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa.

Tukihenkilö auttaa lapsiperheitä. Tukihenkilöt voivat toimia lasten kanssa monin tavoin.  He voivat toimia lapsen harrastus- / liikuntakaverina, auttajana arkisissa tilanteissa kuten läksyjen teossa tai käydä lapsen kanssa erilaisissa tapahtumisissa tai retkillä. Tukihenkilön tarpeen taustalla on usein lapsen ja perheen oman tukiverkoston vähäisyys. Tukihenkilö tapaa lasta tai perhettä noin pari kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan.

Lomakoti tarjoaa lapselle mahdollisuuden viettää lomaa Pelastakaa Lasten valmentaman vapaaehtoisen perheen kanssa.  Lomakotijakso kestää noin viikon. Lomakotitoiminta sopii parhaiten alakouluikäisille lapsille, joilla ei ole erityistarpeita, ja jotka toivovat erilaisia tekemisen mahdollisuuksia kesäajalle. Lomakodit sijaitsevat eri puolilla Keski-Suomea.

Sporttikummi- ja tukihenkilö- ja lomakotitoiminta ovat matalan kynnyksen varhaista tukea. Toiminta on perheille maksutonta.

Mikäli haluatte lapsellenne tukihenkilön / sporttikummin/lomakodin, ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja annamme lisää tietoa toiminnasta.

Nyt on hyvä aika lähteä toimintaan mukaan!

Ystävällisin terveisin:

Elina Lahtinen

Ehkäisevän työn koordinaattori

Pelastakaa Lapset Ry / Keski-Suomen aluetoimisto

[email protected]

046 923 2041

Leena Ruskomaa

Sosiaalityöntekijä (lomakotitoiminta)

Pelastakaa Lapset Ry / Keski-Suomen aluetoimisto

[email protected]

040 8218370