Tukipysäkki kiusaamisasioissa, Nepsy-pysäkki ja Parisuhteen huoltoasema

Tukipysäkki kiusaamisasioissa 

Onko lastasi kiusattu tai onko lapsesi osallistunut kiusaamiseen? 

Haluatko vanhempana jutella ammattilaisen kanssa?  

Tarvitsetko apua ja neuvoja tilanteeseen? 

Ota rohkeasti yhteyttä tukipysäkille kiusaamisasioissa! Voimme tarjota 1-3 tapaamista, joissa pääset keskustelemaan lapsesi ja perheesi tilanteesta sekä saat tarvittaessa ohjausta eteenpäin.

Pysäkki toimii torstai-iltapäivisin Kuokkalan perhekeskuksessa (Polttolinja 9) ja Muuramen perhekeskuksessa (Virastotie 5). Palvelu on suunnattu peruskouluikäisten lasten perheille. 

Lisätiedot ja ajanvaraus p. 050 576 8293 psyk.sh Lotta Minkkinen, lasten ja nuorten mtp-palvelut. 

Palvelun järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskus ja lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä MLL:n Järvi-Suomen piirin Selviydytään kiusaamisesta -toiminta. 

 

Nepsy-pysäkki – kohti sujuvampaa arkea

Takkuaako arki? Haastavatko suuret tunteet? Jumittavatko lähtötilanteet? Ovatko muutokset hankalia? Tule keskustelemaan Nepsy-pysäkille, kun perheenjäsenen neuropsykiatriset haasteet mietityttävät ja haluat muuttaa arkea sujuvammaksi. Pysäkillä saat ohjausta tilanteisiin, kun lapsiperheen jäsenellä on keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnanohjauksen tai aistisäätelyn haasteita. Voit myös tutustua nepsy-tukimateriaaliin, kuten aistivälineisiin, visuaaliseen materiaaliin ja kirjallisuuteen. Ohjaus kertaluontoista ja maksutonta. 

Nepsy-pysäkki on avoinna tiistaisin klo 8.30–11.45, vuoroviikoin Kortetalossa (Kartanonkuja 4, pääsisäänkäynti X-ovi) ja Kuokkalan perhekeskuksessa (Polttolinja 9). 

 

Ajanvaraus perhekeskuskoordinaattorilta p. 050 338 9810.

Nepsy-pysäkistä vastaavat Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskus, varhaisen tuen palvelut ja perheneuvolan nepsy-tiimi. 

 

Parisuhteen huoltoasema

Tarvitseeko parisuhteesi huoltoa? Onko aika katsastaa parisuhde? 

Parisuhteen huoltoasema on lapsiperheiden vanhemmille suunnattua ennaltaehkäisevää ohjausta (1–3 kertaa). Huoltoasemalle voi tulla yksin tai yhdessä. Parisuhteen huoltoasemalla katsastetaan keskustellen parisuhteen tila. Tarvittaessa saa vinkkejä, neuvontaa, kotitehtäviä tai ohjausta muihin parisuhdepalveluihin. Tiistaisin klo 12.30–16.00 Kuokkalan perhekeskuksessa (Polttolinja 9) / Kortetalossa (Kartanonkuja 4, pääsisäänkäynti X-ovi). 

Varaa 1,5 tunnin mittainen maksuton aika puhelimitse: Paula Jantunen p. 040 675 3730, Anne Savolin p. 050 380 0583 

Parisuhteen huoltoasemasta vastaavat Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskus ja Jyväskylän seurakunta.